Gå en hundutbildning

Om du har skaffat hund och inte har gått någon utbildning är det dags att börja. En välutbildad hund är en tryggare och mer lätthanterlig hund. Det finns olika typer av utbildningar för olika behov. Om du har en beteendestörning på hunden, vill göra avancerad lydnad eller bara vill ha kontroll över din hund i allmänna situationer så finns det en utbildning för det.

Det finns massor med olika hundutbildningar att välja mellan, men det är viktigt att du väljer en utbildning som passar just din hund och dina behov. Det finns många olika typer av utbildningsmetoder och olika inriktningar. Hund utbildning handlar inte bara om lydnad, det är också en social aktivitet för både hund och matte.

Det finns flera olika organisationer som erbjuder hundutbildning, t ex Svenska Kennelklubben, Sveriges Brukshundklubbar, Dansk-Svensk Gårdshundklubb och agilityklubbar. Utbildningen kan ges på olika nivåer, från nybörjarkurser till avancerad lydnad och olika specialkurser. Vissa organisationer erbjuder även certifieringar för instruktörer.

När du väljer utbildning bör du tänka på vilket syfte den ska tjäna. Vill du ha kontroll över din hund i allmänna situationer så räcker det ofta med en grundläggande kurs i lydnad. Om du däremot vill göra avancerad lydnad, t ex agility eller rallylydnad, behöver du ofta gå flera olika kurser för att få den nödvändiga kunskapen.

Det finns även privata alternativ du kan välja på, jag har gått till ett företag här i Farsta och det var bra, de hade olika alternativ.

Hund utbildning är en bra investering, både för hunden och för dig som matte. En välutbildad hund är en tryggare och gladare hund, och det är ofta enklare att ha kontroll över den i allmänna situationer. Dessutom är det roligt för både hunden och dig att gå en utbildning tillsammans!

Ert liv tillsammans blir så mycket bättre med en utbildning!